Gofry bąbelkowe w proszku EMIX 5 KG
Opakowanie 5 KG
Do sporządzenia ciasta z 0,5 kg należy przygotować:
- 1 litra wody pitnej
- 250 ml oleju roślinnego
- 1 kg proszku
Sposób przyrządzenia:
- Do odpowiedniego naczynia wsypać 0,5 kg proszku.
- Dodać wodę i olej.
- Miksować przez kilka minut do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
- Piec w 180 C przez ok 3 minuty
- Aby otrzymać gofry "rożki" od razu po upieczeniu zwinąć
Składniki: mąka PSZENNA, cukier, serwatka w proszku(z Mleka), skrobia Pszenna, glukoza , jaja w proszku, substancje spulchniające: di fosforany, węglany sodu, sól, aromat
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna: 1523 kJ / 359 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 76 g, w tym cukry 21g
Błonnik 1,7 g
Sól 0,16 g
Białko 8,7 g