
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury, sosy mogą być stosowane do produktów serwowanych w szerokim zakresie temperatur: od dań na ciepło, po produkty chłodzone i mrożone, takie jak desery i lody.
SKŁADNIKI: cukier, syrop glukozowy, przecier truskawkowy 20%, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca E440i, substancja konserwująca E202, aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna: 254 kcal/1081 kJ
Tłuszcz: 0,1 g
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 63 g
w tym Cukry: 54 g
Sól: 0,04 g
Białko: 0,1 g
Zastosowanie: w lodziarniach, kawiarniach i manufakturach. W przemyśle lodowym: stosowanie na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę, dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
